lördag 30 januari 2010

Lördags kvällen är räddad....




Min favorit concealer har varit slut hos min "local dealer" eller rättare sagt ett av stockholms största varuhus. Men äntligen så har den kommit in. Laura Mercier Secret Concealer har du inte testat, gört! Hur bra som helst, eftersom jag typ har genomskinlig hud så ser jag ut som en zombie om jag inte har concealer under ögonen. This is the shit.
Kan även tipsa om MAC´s pro longwear lipcolor, i färgen lasting lust. Men tyvärr så räcker ju inte bara make up man måste ju ha nåt på kroppen också.
Hittade en klänning på halva rea-priset, det tackar vi för. Till den en brosch och mina favvo örhängen som jag köpte på "viva las vegas weekend" när vi var där för några år sen.
Så får det bli, redo för bira och middag med trevliga ladys.....

fredag 29 januari 2010

Nya knoppar och pussel....





Är så trött på vårt sovrum. Det är tråkigt och trångt, jag vill inte skylla på min son men det är hans säng som tar plats. Kanske är det dax för honom att flytta in till sitt rum....innan så får jag väl piffa med små medel. Makeover av byrån har börjat. Hittade dom här glasknopparna på tradera. Medans så pysslar mr blue eyes med sin nya favvo, lägga pussel. Eller rättare sagt bankar bitarna i pusslet, stoppar dom i munnen och sen slänger ner det i golvet.

tisdag 26 januari 2010

å...pysslet blev...


Här kommer pysslet från lördags. En "hushållspappershållare" i vaxduk, med sammetsband som dekoration. Roligare än så var det inte.

söndag 24 januari 2010

rea, jag bara älskar det....




I helgen åkte familjen ut på badkarsjakt, vi hittade ett som skulle kunna passa på hornbach. Ett nytt i gammal tappning, med tassar på. Måste mäta lite och kanske kolla på lite andra alternativ. Men vi har kommit en bit på vägen. Sen blev det lördagsutflykt à la americano, to the mall. Det är rea typ över allt nu, på alla butiker och jag älskar det. Det är nå visst att hitta saker på rea och den här gången fick min man den känna på den känslan. Han har tjatat om sina bra skor hela helgen, men visst dom var ett kap, 60% off och snygga. Vi hittade lite saker till hemmet också. Gardiner för en tjuga, en liten vas som får bli tandborstsmugg, 6 st tabletter med lite så där picknick känsla. Jag fyndade en klänning på myrornas som jag inte provade. Den var på gränsen till för liten men ska lägga ut den i ryggen. Sen blev det fika och jag drabbades av storhetsvansinne, köpte en lite för stor macka, spillde ut min lattemr Blue eyes hammare så då åkte vi hem. Konsumera mera....

lördag 23 januari 2010

pyssel och gitarr....




Idag när mr Blue Eyes tog sin sedvanliga förmiddags "nap" så hann jag med lite pyssel, till tonerna av min mans ögonsten. Okej den ena ögonstenen, en Levin orkestergitarr anno 1951, som för övrigt är ett arv från hans morfar. Den andra ögonstenen är naturligtvis gammelbilen. Men vad det blev för pyssel får ni se när det blir klart.

torsdag 21 januari 2010

60,70 och 80-tal på loppis...




Idag när jag var på väg till friskis och svettis, det var väl ungefär 2 år sen jag tränade sist,men skit i det. Så gick jag förbi lokala loppisen. Jag hittade lite prylar och kläder. Egentligen så är väl inte rosa min favvo färg måste jag erkänna, men gillade kragen och pärlemoknapparna på blusen. Men det får bli kort ärm på den, så måste jag sy in den lite i ryggen. Blev även en rutig ullskjorta till karln men misstänker att den är för kort i ärmarna, såg jag när jag kom hem. En liten plastbricka med en tjusig 60-tals donna på, en 80-tals sybok, ett kjol mönster från 70-talet och 2 par örhängen. Allt detta för 38 svenska kronor!

måndag 18 januari 2010

En trevlig helg med besök på moderna museet...




Det har varit en riktig familjehelg. Med besök av svärmor, svärfar och svägerska...eller nu mer farmor, farfar och faster. Dom hade med sig lite fina saker till oss. Tekannan "rörstrand POP" och en smörask "picknick". En jordglob till mr blue eyes, liknande som vi själv hade när vi var små, men dom är long gone. Som nu får stå å lysa i vardagsrummet tills vi fått ordning i hans rum. Även en vippande kalle anka finns nu i hans ägo, jag tycker den är lite läskig på ett så där skräckfilmsvis. Gamla leksaker som börjar vicka av sig själv....
Söndagen åkte familjen till Moderna Museét å kikade på Dalí, flummig snubbe. Vi och en miljard andra hade det som Söndagsutflykt. Där kan man snacka om tavelvägg... Men vi får väl skylla oss själva eftersom vi alltid är ute i sista minuten. Helgen avslutades med pizza och ett kvällsbad med flams framför spegeln, när det var uppställning för familjekort. Åter igen märkte vi att baljan börjar bli lite liten för mr B, drömmen om ett badkar är fortfarande på tapeten.....

lördag 16 januari 2010

Den evigt pågående tavelväggen....




Vi har en tavelvägg som blev påbörjad när vi flyttade in. Den består av lite allt möjligt, kort, minnen från resor, vykort, bröllopskort, släkt,balkort, visitkort, ultraljudsbild......ja lite allt möjligt. När man ser den på riktigt så känns det som vi är på god väg, men på bild ser den fjuttig ut. Måste bli fler helt enkelt. . .Som det här fina kortet på min mamma, hon är väl runt 16 år på den här bilden. Nu fattas bara fler ramar, måste ut å leta!

torsdag 14 januari 2010

Tapeter....eller....

Men ååå jag blev helt kär i dom här "tapeterna"på hemfeber.se. Tänkte klappat å klart, dom ska ja ha! Men sen är jag läste lite noggrannare så verkar det som det är tyg... Så det kanske får bli en duk eller gardin istället. Det är Lisa Bengtsson som har designat dom här skönheterna, iof så har hon ju hon hel del andra fina tapeter.

Apropå.....reklam...


Läste daisy says yeahs inlägg om gamla reklamannonser. Fick den här härliga annonsen av min kära bror på mailen idag, men kan den verkligen vara på riktigt? Miljön var väl inte så viktig och full på sjön, iof så var det ju bara pilsner....

Loppis och muffins.....







Den här veckan har ingfära varit en favvo på tjuettan. Det började med en fiskgryta till mr blue eyes med ingfära. Sen blev det coleslow och muffins. Ett tips är att riva i lite färsk ingfära i smeten. Provade även att ha i arrack i muffinsarna med choklad på, men det smakade inte så mycket. Gick förbi en loppis igår å hittade dom här skålarna, kanske nån vet var dom kommer irån?

onsdag 13 januari 2010

After work.....




Igår var jag på "after work" eller "after baby" blir det väl för mig. Första gången sen vi fick mr blue eyes. Det blev käka indiskt, maten var grym men personalen var helt borta....både fysiskt och psykiskt. 6 st kacklande brudar med nån bira innan för västen, det klart att jag glömde ta bilder. Men det blev några på hem vägen. Sjukt trevligt det blir nog en "aw" snart igen!

tisdag 12 januari 2010

söndag 10 januari 2010

Den fula hyllan....



Hittade en ful brun kökshylla på loppis här om dagen. Nu har den fått sig en makeover. Köpte en hobbyfärg från panduro men den var helt värdo. Så jag tog ljusrosa väggfärg som vi hade kvar från då vi målat köket. Det är förvisso ingen lackfärg men det blev bra ändå. Lite färg, mässingsnitar och sammetsband det gjorde susen. Men vet inte vad jag tänkte med, den blev ju proppfull direkt.....Den får duga ett tag....

fredag 8 januari 2010

Årets första loppis...


Blev en liten loppis sväng igår. Hittade lite grejjer. Gamla och nya...Plåtburk som det har varit kakor i från huntley & palmers, älskar rosor! Glasskål ännu en "vineta" gullaskruf, ett fyrkantigt fat från gabriel sweden med katter, fem små likörglas trelleborgs glasbruk kanske? Ett askfat till mina gäster, misstänker nyproduktion, glaslyktor även dom ganska nya skulle jag tro...kanske ikea. Litet fat, rörstrand orange och en socker skål, åfors. En ful brun hylla som ska bli fin och användas till halsband å krims-krams.....fjuu. En bra sväng, helt enkelt!

torsdag 7 januari 2010

Det hemska badrummet....




När vi flyttade in på tjuettan så såg hela huset ut som ett furupalats, men inte nog med det. Badrummet var "nyrenoverat" visst det är fräscht med värmeslingor, men valet av golv, kakel och lampor.....please! Det är ju inte helt billigt att renovera badrum så man tager vad man haver. Det första jag gjorde var att klippa till leopardvinyl till kaklet som var terracotta/guld mönstrat. Spegeln lika så... Lite piff och måleri, så får det bli. Här är lite före efter bilder, egentligen så är planen att byta lamporna men nu får det vara så här så länge....Golvet är fortfarande en katastrof, funderar på att måla det. Nån som har målat klinkergolv?